Fjälltur te Norgepass.

i morse va de osäkert hu de skulle bli me träningen för när vi vakna va de ca -28 grader, så vi sköt fram träning ett tag tills temperaturen hade bleve bättre men när vi drog iväg så va de -29 så mycke kläder kan man lugnt säga att de vart när man drog iväg, de vart riktigt varmt, men bättre de än att frysa. ju längre upp vi kom på fjälle så vart de ba varmare, när vi kom te bussarna i bruks så va de runt -18 grader. så ett lugnt o härligt pass va de, men ja tycker int att spåren får sånt bra kritik! de va ett av de sämsta ja åkt i men men va gö de, de må ju va de nån gång de me.
eftersom de ba vart varmare ju längre fram på dan de vart så tog vi eftermiddas passe kl 13,30 så de vart ganska tätt inpå lunchen som vi åt runt 12 tiden men de e ju ingen fara.!
men vi tog bussarna te Bruks för o kolla hu kallt de va där, de va ca -15 grader så de vart att vi körde där på stadion annars så ska vi ha tage oss upp på fjälle "kläppen" lr va de het. men de va bra att vi fick köra där,  så vi körde Norgepass på skider, vi bruka oftast köra de i löpning men nu vart de på skider men de va kul tycker ja! härligt me fart!
Norge pass: A1 100m går över till A2 100m sen A3 100m sen A3+ 100m sen börja man om igen på A1 100m osv. kör man de  i 3 - 4 varv innan man vilar sen börja man igen så man kör de ca 4 gånger totalt.
nu är man trött o vill ha mat men de e ett litet tag kvar.
så nu när man ha tid så få man väl prova plugga lite!
tja rå!
/Maggi

Packa packa packa! :D

imorn dra vi te Ramundberge! :D tjihoooo :)
hoppas att allt komma bli bra! vi ska ha de såååå kul!
JA O REBECKA SKA köra invigning av våra stjärtlappar! ;D kung kul de komma bli! :D
fan va vi ska åka! tagga mer te de än te Lägret ^^
haha hela kvällen ha vi sprunge runt i våra högklackar o packat o donat me allt :P hihi as kul ju att packa o gö allt i högklackat :P haha de ska va hög musik o de skorna då gå allt super! :D
nej måste avsluta vårat packande nu :)
Peace! :D
höhö våra stjärtlappar :D

De börja bli RIKTIG vinter nu!

ja tro att vintern komma nu! ;) tji ho!
fast ja tro de e ba ja som vill ha de så kallt ^^ hihi
men e man uppvuxen ur en liten håla mitt ute i skogen så ja, man vänjer sej! ;D haha
men men i da så va de klassiskt 1,5 lr 2h A1 de va ca -12 grader när vi sluta passe o alla satt o frös tro ja. men inte ja! ;D hihi
men snart få vi veta hu de bli me lägre som vi ska ha från sönda morron te på Onsda, te RAMIS ska vi! (Ramundberget för den som int vet) :D  men ja tro att de komma bli där. hihi,  ja tro de komma bli kul iaf..om int annat så komma vi gö de te de roliga!   :) de sägs att de komma bli kallt men va fasn ma få väl ta me sej redit me kläa o ha masken på se när ma e ute o åker, o nå riktige handskar. :P så funka ju allt! int nå mer me de int! :)
men nu e de bäst att ta o sova kanske? :)
go natt på er!
Puss o kram
/Maggi

ÖSK-skidan

Nu är första ÖSK-skidan avklarad :)
Alla kämpade på o körde sitt bästa, de vart många vurpor och även en krasch som gick rätt så illa. en Norrman som kraschade fick axeln ur led.. :/ de va i den tvära utförn ner mot stadion (den som endast gå att åka på vintern),  ja säger bara aj, stackars pojk! :O hoppas att de gå bra för han.
Ja fick Låna Lina Kardins systemkamera, så ja fotade lite under kvällen :) hihi
så ja hoppas att de vart nån bild :P hihi ;)
men iaf alla körde bra.
nu ska ja sova, måste orka upp i morn me ^^ hihi ;)
osså måste vi skärpa oss lite, måste uppdatera bloggen lite mer :P hehe ;)
men go natttt
Puss o Kram /maggi

Max test va de ja.

Denna veckan e de Tester som gäller på Rullband.
Jag, Rebecka, Lina o moa ha tagit oss igenom detta, alla andra väntar sig något plågsamt!
men iaf så ha det varit både nervöst och taggande till att köra de här testet.
först så kör man syreupptagningstest o sen så kör man max test när man kör tills man inte orka nå mer, man pressar sig allt man kan tills man stupar!
så nu e de ba te att tagga inför säsongens tävlingar.
i Helgen va de ju premiär i Bruksvallarna, där alla från VSP o våra klubbar kämpade på bra.
de e inte så jätte länge kvar till våran första junior Cup som kommer att vara i Åsarna.
så alla e välkomna dit o kolla o heja fram alla åkare.
Tävlingen e den 11/12-2010 och 12/12-2010
där den 11:e komma de att va sprint Klassiskt o den 12:e komma de va distans 5km för damer och för herrar komma de va 10km skate.
men nu ska man sova för i morn väntar en ny dag me träning och pluggande.
go natt och Kram
//Maggi

Onsdag typ slut på lägret!

I morse så körde vi klassiskt me intervaller A3.
de ha snöat heeeeeela dagen! :) nu börja de bli vinter o att snön få ligga kvar på marken!
sen i eftermidda hade vi skate A1 1,30h skönt me lugnt, de snöade  mkt som ja sa :)
dom håller på att spruta ut mkt snö nu uppe på Stadion (ÖSK) :) kanon och typ alla spår e lagda iaf hela 3km nu :) de e väl lite löst i början men de e kanon ändå :) hihi
i morn ha vi en ledig dag! de va ju tänkt att lägret skulle vara i Ramundberget men eftersom dom inte hade nå snö där så hade vi bra här hemma i Ösd :) så de va meningen att de skulle va hemfärd i morron :) men va fasn de gå ju lika bra me ledig dag :) hihi
sen i helgen är det ju säsong start ;) de e tävling i Bruksvallarna. hoppas att de går bra för alla som ska tävla. e riktigt sugen på att tävla ja me, men de bli att hoppa över den o träna ist så man bli bra i skadan.  :)
nu bli de kvällen :) så ska nog sova nu!
go natt kram!
/Maggi

Läger - Månda!

Jahapp skrev inge om hu de va i helgen på lägret men kan ju säga att de va roligt.
Lördas va de Skate me lite "Hopp o lek" de kanske låter töntigt, men de e jäkligt roligt osså träna man balans osv. de e faktiskt riktigt bra för den som int tror de.  sen löpning på eftermiddan, sen för att bara koppla av o chilla lite så tog ja o Rebecka o kollade på en gammal julkalender, de va Mysteriet på Greveholm, as nice o i fredas vart de ju hela kalendern me Sunes Jul, längtar te Julen!
men men sönda vare vila! SKÖNT!  man ska ta vara på de.. bara för att röra på oss så tog vi en lång promenad, de va skönt o de va en galen promenad :)
Men åter till dagen så i morse va de Klassiskt 2,30h me "hopp o lek" de va kul :) men sen vart de lite drygt när vi bara skulle va ute o åka, tänka på teknik, tiden gick så sakta! ojojoj. men men, de va lite kallare i dag än va de bruka va, så de va några som frös, Rebecka frös me så när vi cykla hem så tro ja de nästan va race hem :P
Men Ja ha vare på skolan o umgicks me Lina m.fl. :) hihi trevligt :) hihi
så nu e ja hemma ligger o vilar lite, för sen ska man byta om o ta cykeln till träningen som börja kl 15,30 :)
så nu ska ja ta o vila.
ZzzzZzzZzz.
ikv bli de kanske att vi ska kolla på BERT! ;D hahah länge sen :P
/Maggi

Freda!

Freda e lika me tredje dan på lägret, och de vart en tidig morron!
upp tidigt för att sen va på skidstadion kanske runt kvart i 8 för att vi skulle ha tävling kl 8,30
de va dåliga spår först, alldeles isiga va som bambi på hal is, sen sa dom till så dom pistade till spåren så dom vart tillräckligt bra :)  så de vart kanske kvart i 9 dom drog igång tävligen, vi körde mot junior-landslaget me för dom va här på läger, men men de vart 4 varv för oss tjejer runt björnberget som va 2km o killarna fick köra 6 varv tro ja de va :) men men i mål tog vi oss.
Jag fick köra me en stav så mina ben e rätt döda, ja tro allas ben e döda iaf mina o rebeckas lr ja i ljumsken ha vi jäkligt me träningsverk :P haha men men de e ju så när man tränar. :)
tjao
/maggi

Första dan på lägre! :)

Ja ännu ett läger som startade i dag!
Vi håller hus på hemmaplan i Östersund.
Första passe börja me A1 klassiskt, hehe ja de va ju svårvallat, men de gick ju bra ändå hehe de högg lite för mej o rebecka i början men de gick ju rätt okej efter ett tag :) hehe vi tog oss runt o va ute i ca 1.45h
efter att ha kört klart de så va de ju buss ner te skolan för att hämta cykeln som vi hade där och ja, vi väntade ju på några killar så ja o rebecka börja så klart att fixa om på förarsätet till ola och så, sen när ola satt sig i stolen så hehe börja rebecka vrida på spaken så han satt jätte rak i ryggen. och ja då fick ju Ola damp o tryckte ner henne på golve i bussen, hehe :P
men ner på skolan o hämta saker osså fick Erik sig en läxa, men de e inte över än!
Sen kom vi äntligen hem o äta lunch, sen byta om för nästa pass som vart 1,30h skate, de gick riktigt bra tyckte jag. men de blev lite drygt efter ett tag när man ha åkt på de där spåre runt runt 1000 varv. men aja vi få iaf åka på snö. :) men på slutet så fick Jag o rebecka köra teknik, ja fick ha Ola o Rebecka ha Johanna, de gick riktigt bra tycker jag iaf. :) de gå bara bättre o bättre :)
hemma o ha haft främmande av några brudar från Sollefteå ikv.
Rebecka o ja ha tage de lugnt o kollat på film. o käkat GODIS :) hihi
nu bli de te att sova så man orka upp o träna i morn :) hihi
Puss o go natt ♥   :)
/©Maggi

Skoldag

..när alla andra har lov, känns ju inte helt rätt. men man ska väl inte klaga eftersom vi har haft så många läger och missat rätt mycket i skolan. fast klart det känns liksom!

Som sagt, varit i skolan idag sen träning på Ösk, man kan ju faktiskt åka skidor där nu. Så det är många som drar sig hit, såg bland annat sollefteå-, torsby- och järpenfolk. kul! Efter det blev det en snabb dusch och sen ner på Intersport. Öppet speciellt för oss vintersportare mellan sex och sju och 20% på hela butiken, nice eller ?! Blev ett vallajärn ( eftersom någon snodde mitt i sollefteå och lämna kvar ett sönderbränt. kul. ), paraffin och så ett par googles. Blev en del för Maggie också, bland annat lite klister (:

och för övrigt har vi ju glömt att berätta att vi var med i tidningen i fredags. En viss tränare - johanna ojala - Bad ju så snällt att få ta en bild på mig och Maggie som hon kunde lägga in på hemsidan. Visst tänkte vi, det kan vi ju ställa upp på. Sedan fråga hon - precis som alla tränare gör - hur det gick för oss och vi svara väl lite spontant där att det var lite vingligt och att skidorna kändes långa. sagt och gjort, sen skicka hon in det till tidningen. kul, verkligen. man va ju såååå snygg -.- (:



Den snygga tidningsbilden.

RSS 2.0